Waarom is een back-up van Microsoft 365 essentieel?

Waarom is een back-up van Microsoft 365 essentieel?

Er zijn verschillende redenen waarom het essentieel is om een back-up te maken van Microsoft 365:

  1. Bescherming tegen cyberaanvallen: Cybercriminelen kunnen proberen toegang te krijgen tot uw Microsoft 365-omgeving en gegevens stelen of vernietigen. Een back-up kan u helpen om gegevens te herstellen na een aanval.
  2. Bescherming tegen onopzettelijk of kwaadwillig verwijderde bestanden: als u per ongeluk een belangrijk bestand verwijdert, of als een van uw werknemers een bestand kwijtraakt, heeft u een back-up nodig om de gegevens te herstellen.
  3. Compliance-vereisten: Uw organisatie moet mogelijk voldoen aan wet- en regelgeving voor gegevensopslag en -beveiliging en u moet mogelijk een back-up hebben van bepaalde soorten gegevens om aan bepaalde regelgeving te voldoen.
  4. Bescherming tegen systeemfouten: Microsoft 365 gebruikt geavanceerde systeemarchitecturen om de gegevens van gebruikers te beschermen, maar dit betekent niet dat er geen systeemfouten kunnen optreden. Fouten kunnen ervoor zorgen dat uw gegevens beschadigd raken of verloren gaan en een back-up kan helpen om gegevens te herstellen na een systeemcrash.

BIT-Works raadt uw organisatie daarom aan om gebruik te maken van Dropsuite.

Dropsuite is een Cloud gebaseerde databeschermings- en back-upoplossing die uw bedrijf en werknemers in staat stelt om gegevens veilig te houden. Dropsuite biedt meerdere opties voor databescherming en back-up, afhankelijk van uw behoefte. Uw gegevens kunnen worden beveiligd op een veilige locatie in de cloud, zodat u of uw werknemer altijd en overal toegang heeft tot deze gegevens.
Bovendien biedt het een automatische back-up die zorgt voor continuïteit van bedrijfsactiviteiten, zelfs in het geval van een storing of ramp waarbij uw gegevens verloren kunnen gaan.

Veiligheidsmaatregelen van Dropsuite zijn onder meer het gebruik van uitgebreide encryptie om gegevens te beschermen tegen hackers en ongeautoriseerde toegang en het plannen van regelmatige back-up van gegevens om te zorgen voor een snel en efficiënt herstel. Dropsuite biedt ook een hersteloptie om gegevens snel en met minimale downtime te kunnen herstellen.


BIT-Works zorgt voor een naadloze integratie van Dropsuite met de Microsoft 365 omgeving van uw bedrijf.

Deel dit bericht