Wat te doen met ISDN?

Er is vast al vaker naar uw kantoor gebeld door meerdere partijen met het bericht dat ISDN gaat stoppen en dat er per direct iets aan gedaan moet worden. KPN is al een tijdje gestopt met het opleveren van nieuwe ISDN verbindingen en per 1 September 2019 stopt KPN met de ondersteuning van het ISDN netwerk. Dat betekent niet dat per 1 September alles stopt – KPN gaat alleen geen lijnen herstellen mocht er een probleem zijn.

Om mogelijke problemen en onbereikbaarheid te voorkomen is het verstanding voor die tijd over te stappen naar Voice-over-IP. Er zijn globaal 2 smaken om die overstap te maken: een converter, of een volledig nieuwe VoIP (cloud) centrale. Een converter vertaalt het huidige signaal naar het oude ISDN protocol. Het fijne daarvan is dat u de huidige centrale en apparatuur kunt blijven gebruiken. De uitdaging ligt bij de verouderde apparatuur en de oude centrale waar onderhoud en mutaties steeds lastiger worden. Mogelijk loopt u later tegen nog veel hogere kosten op.

Een nieuwe centrale kan in verschillende smaken geleverd worden – dat hangt volledig af van de wensen die u heeft en gewenste flexibiliteit. Het voordeel is wel dat u een investering kunt doen waar u de komende 10 jaar weer mee vooruit kunt.

Wij staan klaar om een vrijblijvend advies te geven en u te helpen de overstap te maken!

Deel dit bericht