De nieuwste Apple iPhones

 iPhone XS, XS Max en XR

Apple heeft drie nieuwe iPhone-modellen aangekondigd: de iPhone XS, XS Max en XR. De nieuwe toestellen zijn gebaseerd op het ontwerp van de iPhone X, die in 2017 werd gelanceerd. Met de nieuwe toestellen biedt Apple gebruikers diverse nieuwe toepassingen, die ook zakelijk erg interessant zijn.

Verfijnd design

Apple heeft een aantal mooie verbeteringen toegepast op designgebied. Alle toestellen zijn voorzien van een IP68-certificering, waarmee ze stof- en spatwaterdicht zijn. Eerdere iPhones hadden nog een IP67-certificering. Ook is de homeknop verdwenen. De toestellen zijn nu te ontgrendelen met de gezichtsherkenningssoftware Face ID, die ook weer sneller is geworden dan op de iPhone X. Met deze aanpassingen volgt Apple andere fabrikanten ‒ zoals Samsung ‒ die deze ontwerpfeatures al enige tijd geleden introduceerden.

Supersnelle hardware

Alle drie de toestellen zijn voorzien van de nieuwe A12-chip. Deze is volgens Apple 50 procent sneller dan de voorloper die in de iPhone X zat en moet zorgen dat bij lichtere taken de batterij minder belast wordt. De snelheid bijvoorbeeld als gevolg dat het starten van apps en het zoeken naar foto’s minder tijd in beslag neemt. De nieuwe chip is krachtig genoeg om multitasking probleemloos te laten verlopen. De iPhone XS en XS Max zijn voorzien van 4 GB werkgeheugen en 64, 256 of 512 GB opslagcapaciteit. Voor de iPhone XR is dat 3 GB werkgeheugen en 64, 128 of 256 GB opslagcapaciteit. De XS-toestellen hebben twee 12-MP camera’s aan boord, terwijl de XR over één 12-MP camera beschikt.

Grootste iPhone-display ooit

De iPhone XS Max heeft ook een oled-scherm met 3D Touch, dat met 6,5 inch het grootste iPhone-scherm ooit is. De iPhone XS heeft een oled-scherm van 5,8 inch met 3D Touch. De iPhone XR heeft een 6,1-inch lcd-scherm Dit scherm heeft een lagere resolutie dan dat van de Xs-modellen. Ook moet dit toestel het doen zonder 3D Touch, waarmee extra opties en snelkoppelingen te activeren zijn.

Ondersteuning voor dualsim

Alle nieuwe iPhones ondersteunen dualsim, ofwel een gewone nanosimkaart en een e-sim. Dit is een programmeerbare chip waarop gebruikers abonnementen van providers kunnen zetten, die dit wel moeten ondersteunen. Het is nog niet duidelijk of en wanneer deze e-sim in Nederland ondersteund gaat worden.

iOS 12

Naast de nieuwe telefoons kondigde Apple ook definitief iOS 12 aan, de nieuwe versie van het iOS-besturingssysteem voor iPhones en iPads. Deze nieuwe versie focust vooral op snelheid: onder iOS 12 moeten apps 40 procent sneller openen, het toetsenbord 50 procent sneller in beeld zijn en de camera 70 procent sneller klaar zijn voor gebruik. Dat biedt natuurlijk veel voordeel voor de zakelijke gebruiker die inzet op productiviteit. iOS 12 is vanaf maandag 17 september als gratis download beschikbaar.

Bestellen

De iPhone XS en XS Max komen in Nederland op 21 september uit. De iPhone XR is vanaf 26 oktober leverbaar. Bestellen kan per direct via het contactformulier of telefonisch 0172 520 560.

Deel dit bericht